lørdag den 29. januar 2011

Hjemmelavet humus



Humus kan være en tør og kedelig fornøjelse, men denne humus er lækker og cremet. Jeg har brugt langt tid og mange forsøg til at få den helt perfekt. Nu er den der, og jeg vil derfor meget gerne dele opskriften.

Ingredienser:

  • 150 g Tørrede kikærter
  • 1 Løg
  • 4 fed Hvidløg
  • 3 spsk Tahin (sesamsmør, kan købes i fx Super Brugsen og helsebutikker)
  • 4 spsk Soya sauce
  • 3 spsk Olivenolie
  • 1-2 dl Vand (kogevandet)
  • 1 Citron (både skræl og saft) 
  • Salt og peber

                                                  Fremgangsmåde:
Kikærterne stilles i blød i rigeligt med vand i 24 timer. Vær opmærksom på at kassere iblødsætningsvandet, da det er giftigt.

Skyld kikærterne og kog dem møre i ca 1 time (gerne mere). Kikærterne koges sammen med salt, peber, løg og 2 fed hvidløg.

Hæld vandet fra kikærterne (vandet gemmes) og smid kogte løg og hvidløg ud. Stil kikærter og kogevand i køleskabet ca 1 time.

Alle ingredienser fyldes i en blender.

Det hele blendes til en jævn tyk masse. Kikærter og kogevand kommes i lidt af gangen for at få den rigtige konsistens.

Smages til med salt og peber.

Tips:
Kan anvendes som dip, pålæg eller fyld i boller/flutes - Eller på hjemmelavet knækbrød, så min opskrift på knækbrød ved at klikke her.

Brug gerne mere citron, det bliver denne humus kun endnu bedre af.

Prøv at bruge appelsin i stedet for citron, det giver en helt anden oplevelse i smagen.

9 kommentarer:

  1. Verdens bedste hummus, kan varmt anbefales :)

    SvarSlet
  2. Den ER rigtig god - og let at lave på "snydemåden" med kikærter på dåse...

    SvarSlet
  3. Ikke godt med så meget soya. Det er alt for dominerende til min smag. Ellers OK. Savnede spidskommen.

    SvarSlet
  4. kan man ikke bare koge kikærter i 1½ -2 timer i stedet for at sætte dem blød?

    SvarSlet
  5. Helt uspiselig. Jeg puttede den halve mægde soya i og nu har jeg en dobble potion lige til at smide ud...

    SvarSlet
  6. Rigtig god opskrift, men jeg har udskiftet soya med 2 spsk hakket frisk ingefær + 2 tsk spidskommen.

    SvarSlet
  7. Super opskrift, fordi den er så dejlig cremet.Jeg har justeret opskriften, så den passer bedre til min smag. Ingen soja, men til gengæld både spidskommen og revet, frisk ingefær.

    SvarSlet
  8. Efter jeg skibbede soya'en, fungerer opskrifter super. God ide med et løg. Den smager bare godt.
    Jeg syntes at spidskommen er et "must" her.

    Ps. brug ikke Tahin fra urtekram, den er virkelig kedelig(meget ringe)

    SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...