tirsdag den 1. februar 2011

Fuldkornsspelt flutes



Friskbagt brød er super lækkert som tilbehør til de fleste retter. Men det at bage godt brød er faktisk ret vanskeligt og kræver øvelse. Der er mange ting, der spiller ind i forhold til om brødet bliver godt, både ovnen, melet, luftfugtigheden, hævningen og æltningen.

Men det hele handler bare om at øve sig, til man finder en opskrift, der passer en. Denne opskrift er utrolig nem og let at arbejde med. Brødet bliver rigtig fint uden så meget arbejde.

Ingredienser:

  • 2 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 3 dl hvedemel
  • 2 dl fuldkornsspelt mel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olie

   
Fremgangsmåde:



Kom vand, salt og sukker ned i en skål og rør gæret grundigt ud heri.

Fuldkornsspelt melet kommes i, og der røres grundigt rundt.

Hvedemelet kommes i lidt af gangen (det er ikke sikkert at alt melet skal i) til dejen er fast, lind og ikke klistrer.

Ælt dejen i ca. 10 minutter.

Dejen stilles til hævning i mindst 2 timer, den kan sagtens hæve længere.

Dejen æltes igennem, og formes til 1 aflangt flutes, og overfladen snittes. Herefter stilles dejen til hævning igen i mindst 45 minutter.

Flutet bages i en forvarmet ovn i ca. 20 - 25 min ved 225 grader.



Tips:
Hvis du vil have krummen ekstra sprød (skorpen tykkere), kan du stille et indfast fad ind i ovnen, mens den opvarmer. Når ovnen er varm, tager du fadet ud og bager flute-dejen i det varme fad.

Du kan se på billedet ovenfor, hvordan det det ser ud, når det er bagt i ildfast fad (jeg har bare lavet to mindre flutes i stedet for ét langt).

Dette flutes passer utrolig godt sammen med en god omgang tomat suppe. Du kan se min opskrift på tomatsuppe ved at klikke her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...