Lørdag aften havde jeg min kæreste på besøg. Jeg ville gerne lave noget lækkert til os, men jeg havde bare hele dagen haft lyst til kartoffelmos. Så menuen blev sammensat omkring, hvad der lige ville passe sammen med kartoffelmos.
Så det blev til en let salat til (for at se opskriften på salaten klik her). Også havde jeg nogle champignoner og en aubergine, som jeg improviserede lidt med. Det hele kom faktisk til at smage super lækkert :)
Vi fik også friskbagt brød til, inspiration til dette brød fandt jeg hos Piskeriset's opskrift på Grove chilibrød, der kan ses ved at følge linket.
Ingredienser (kartoffelmos):
(2 pers)
- 400 g kartofter
- 15 g smør
- Lidt mælk
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem ca. 22-23 minutter.
Skær smørret i mindre stykker og kom det ned til de kogte kartofler. Pisk kartoflerne med en håndmikser, mens mælken kommes i lidt ad gangen, indtil kartoffelmosen har den rigtige konsistens. Smag til med salt og peber.
- 6 skiver aubergine
- 250 g champignon
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- Salt, peber, chilipulver og cayennepeber
Fremgangsmåde:
Skær løget i både, hak hvidløget, skær champignonerne i skiver og skær auberginen i skiver.
Varm halvdelen af olien op på en pande, skru ned til svag varme og svits løget heri.
Når løget er begyndt at blive klart i farven, så kommes hvidløg og champignoner også på panden. Det hele krydres med salt, peber, chilipulver og cayennepeber.
Det hele steges indtil væsken i panden får en tyk konsistens. Løg og champignon kommes i en serveringsskål.
Resten af olien kommes i panden sammen med den tykke saft fra løg og champignon, lad det varme op og steg aubergineskiverne heri. De skal have ca. 3-4 minutter på hver side eller til de er blevet bløde.
Tips:
Kan sagtens serveres sammen med en god steg.
Vi spiste det sammen med en frisk salat (opskrift klik her) og grove chilibrød (opskrift fra Piskeriset klik her).
Skær løget i både, hak hvidløget, skær champignonerne i skiver og skær auberginen i skiver.
Varm halvdelen af olien op på en pande, skru ned til svag varme og svits løget heri.
Når løget er begyndt at blive klart i farven, så kommes hvidløg og champignoner også på panden. Det hele krydres med salt, peber, chilipulver og cayennepeber.
Det hele steges indtil væsken i panden får en tyk konsistens. Løg og champignon kommes i en serveringsskål.
Resten af olien kommes i panden sammen med den tykke saft fra løg og champignon, lad det varme op og steg aubergineskiverne heri. De skal have ca. 3-4 minutter på hver side eller til de er blevet bløde.
Tips:
Kan sagtens serveres sammen med en god steg.
Vi spiste det sammen med en frisk salat (opskrift klik her) og grove chilibrød (opskrift fra Piskeriset klik her).
Uh, de er kommet i fint selskab på tallerkenen kan jeg se :-)
SvarSletGod idé til aftensmad!
Tak - retten klæder chilibrødet ret godt :)
SvarSletOg tak for god opskrift.