fredag den 11. februar 2011

Knaldgrøn ærtesuppe



Findes der noget skønnere end en varm suppe i en kold tid? 
Nej, det synes jeg ikke.

Denne suppe er for det første fantastisk smuk i sin grønne farve, for det andet er den utrolig nem at lave, og for det tredje smager den utrolig godt.

Den kan nemt piftes op til en lækker gæsteforret, der hedder "Creme Ninon" (ærtesuppe med champagne) - læs under "Tips" hvordan.

Ingredienser:
2 pers (som forret 3-4 pers)

  • 350 g frosne fine ærter
  • 1 liter grønsagsfond/-bouillion 
  • 1 dl mælk (el. fløde)
  • 20 g smør
  • 1 stk citron (saft og skræl)
  • Salt og peber


  • Pynt: Creme fraise (el. pisket fløde)
  • Creme Ninon: 4 dl champagne (el. asti)



Fremgangsmåde:
Tø ærterne op i kogende vand. Hæld vandet fra og smelt smørret ved at komme det ned til de varme ærter.

Ærter, smør, mælk, citronsaft og skræl blendes godt igennem, til det får en ensartet konsistens. Der kan eventuelt tilsættes mere mælk, hvis blenderen har svært ved at få massen kørt jævn.

Fond eller bouillon opvarmes i en gryde og bringes i kog.

Den blendede masse kommes i gryden, og røres ud i vandet til en knaldgrøn suppe.

Suppen bringes i kog, og lad den koge i ca. 15 min ved svag varme. Suppen smages til med salt og peber.

Når suppen er anrettet i tallerkener pyntes der med en klar creme fraise eller pisket fløde

Tips:
Da jeg lavede denne omgang suppe var det bare som aftensmad til min kæreste og jeg. Så jeg lavede den på mælk og pyntede den med creme fraise. Vi fik også friskbagt brød til, opskriften på brødet kan ses ved at klikke her.

Hvis du vil lave en "sex and the city"-agtig forret til en venindemiddag, kan denne ærtesuppe piftes op til en "Creme Ninon(ærtesuppe med champagne). Suppen laves på fløde i stedet for mælk, og når den er portionsanrettet, så hældes der ca. 1 dl champagne (el. asti) i hver portion. Og hver portion pyntes med en klat pisket fløde.

2 kommentarer:

  1. Sådan en suppe er rigtig lækker - og flot! Og serverer man den for gæster, virker det ultradekadent at hælde champagne i ved serveringen :-D

    SvarSlet
  2. Ja, og hvis dig og veninderne har gang i en asti-aften, så virker det på en måde perfekt at komme lidt af det i maden :)

    SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...