tirsdag den 22. februar 2011

Kold spinatsuppe



Min kæreste og jeg spiste denne kolde suppe som forret i aftes. Det er altid en anderledes oplevelser, når man får suppe, som er kold. På en eller anden måde, er ens smagsløg vant til, at når den oplever så meget smag, så er det noget varmt.

Denne supper er nem at lave, og den har en utrolig stor smag, så den passer godt som en forret. Da smagen er så stor, at man kun kan rumme en ret lille portion.

Ingredienser:
(3 små portioner)

  • 6 håndfulde frisk spinat
  • 5 dl mandelmælk*
  • 1 x 1/2 cm skrællet ingefær
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk grønsagsbouillion
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 citron (saften)
  • evt lidt frisk basilikum


Fremgangsmåde:
Alle ingredienser blendes, indtil suppen har en jævn og flot grøn konsistens.

Pynt suppen med et par basilikum blade eller nogle ristede solsikkekerner.

* Mandelmælk kan købes færdiglavet i de fleste helsekost butikker, men du kan også lave det selv. Jeg vil på et senere tidspunkt lægge min opskrift på mandelmælk op herinde.

Tips:
Det fungerer ikke at komme creme fraise i suppen, da det ikke smelter, det synker blot til bunden.

Vær forsigtig både med hvidløg og ingefær, suppen er meget kraftig i smagen. Så hvis dine smagsløg er lidt sarte, skal du nok komme mindre i af begge dele.

Spis suppen med noget friskbagt brød til. Jeg havde bagt nogle kerneboller med ølandshvede, du kan se opskriften på dem ved at klikke her.



5 kommentarer:

  1. Ser smukt ud. Og en meget interessant sammensætning; har aldrig prøvet mandelmælk. Men spændende ser det ud :-)

    SvarSlet
  2. Hej Eva :)

    Mandelmælk smager helt fantastisk - lidt som flydende marcipan.

    Det smager bedst hjemmelavet (selvfølgelig), men kan købes færdiglavet i Helsekost butikker.

    Det bruges ofte til børn, der ikke kan tåle mælk.

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  3. Spændende suppe - give mandelmælken en speciel smag til suppen? Jeg tror at du har glemt at sætte linket ind til bollerne ;-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  4. Hej Birthe.

    Opskriften til bollerne er ikke lige kommet på endnu *røde kinder*, men den kommer lidt senere i dag. Så skal jeg nok lige få linket :)

    Mht. mandelmælken, så er suppen utrolig kraftig i smagen pga. hvidløg, ingefær og bouillin. Mandelmælken er sød i smagen, og giver derfor suppen lidt sødme og dæmper kraftigheden fra førnævnte.

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  5. *** NU MED LINK TIL KERNEBOLLER ***

    SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...