fredag den 25. februar 2011

Pizza m. kartoffel, aubergine og 2 slags ost


Onsdag aften kom min kæreste på besøg, og jeg havde lyst til at prøve at lave noget helt nyt til os. Så det blev til en hjemmelavet pizza med tomatsauce, kartofler, auberginer og 2 slags ost. Hertil fik vi en lækker grøn salat.

Den færdige pizza, så således ud, da den lige var kommet ud af ovnen:


Og salaten (opskrift kan ses ved at klikke her)..


Jeg har fundet inspiration hos Newyorker by Heart og hos Det Lille Køkken, men jeg har også selv fundet på en hel del :)

Ingredienser:
(2 pers.)

Pizzadej:
- 50 g ølands hedemel
- 50 g fuldkornsspelt
- 150 g højprotein hvedemel
- 1 spsk salt
- 1 spsp sukker
- 15 g gær
- 1 1/4 dl lunkentvand


Tomatsauce:
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk sukker
- Salt og peber


Fyld:
- 6 mellemstore kartofler
- 1/2 aubergine
- 1 kugle moccarella
- 5 x 5 cm parmasan
- Olivenolie
- Herbs de Provence, stødt koriander og tørret basilikum
- Salt og peber
- Origano

Fremgangsmåde:
Først laves dejen, der lige skal hæve et par timer, inden resten af pizzaen kan laves.

Kom vandet, sukker og salt op i en skål, og rør gæren ud i vandet.

Kom ølandshvede og fuldkornsspelt i, og rør grundigt rundt (minimum 2 minutter).

Kom resten af melet i lidt af gangen. Jeg brugte ikke det hele. Dejen skal være smidig og elastisk.

Stil dejen til hævning i ca. 2 timer. Når den er hævet, rulles den ud på en bageplade med mel på, hvor den efterhæver i ca. 45 minutter.

Tomatsaucen:
Dræn de hakkede tomater for vand ved at lade det stå og dryppe 5 minutter i et dørslag.

Kom herefter alle ingredienser op i en blender, og giv det 1 minut ved fuld styrke. Bred den færdige tomatsauce ud over den efterhævede dej med bagsiden af en ske.

Fyldet:
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på ca 0.4 cm. Skær den halve aubergine i skiver på ca 0.6 cm.

Stil en gryde med vand på komfuret, og bring vandet i kog. Når vandet koger kommes kartoffel- og aubergineskiverne i.

Vent på at vandet koger igen, og skru ned for blusset. Lad kartoffel- og aubergineskiverne koge i ca. 3-5 minutter.

Kom olivenolie, Herbs de Provence, stødt koriander, tørret basilikum, salt og peber i en stor skål.

Tag auberginerne op, og tør dem på et stykke køkkenrulle. Vend dem herefter i olieblandingen.

Tag herefter kartoffelskiverne op, og giv dem samme tur; tør dem på et stykke køkkenrulle og vend dem i olieblandingen.

Læg kartoffelskiverne ud ovenpå tomatsaucen, og læg aubergineskiverne ud ovenpå kartoffelskiverne.

Kom pizzaen ind i en forvarmet ovn ved 220 grader, og bag den i ca. 15 minutter. Herefter tages pizzaen ud, og der kommes ost på

Ost:
Moccarellaen hakkes i små stykker, og parmasanen rives fint.

Bred først parmasanen ud over pizzaen, og bred derefter moccarellaen ud over pizzaen.

Pizzaen stilles ind i ovnen igen, og den bages yderligere i ca. 7-9 minutter.

Tag pizzaen ud af ovnen, og drys med origano.

Spis pizzaen mens den er helt varm :)

Tips:
Jeg glemte, at efterhæve dejen. Det er derfor at dejen på billederen ikke ser særlig tyk ud :(

Du kan komme præcist, hvad du har lyst til på pizzaen. Dette er bare mit forslag til en vegetarisk én af slagsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...