onsdag den 23. februar 2011

Vegetar-moussaka (a al Anita)


Denne ret var lidt af et eksperiment. Jeg ville prøve at lave min egen vegetariske version af den klassiske græske nationalret moussaka. Så hvis den ikke lige passer ind i den klassiske formel, så er det fordi, at jeg har lavet det ud fra, hvad jeg godt kan lide :)

Min kæreste og jeg spiste denne vegetar-moussaka mandag aften, vi fik kerneboller m. ølandshvede til, og vi havde fået kold spinatsuppe til forret. Til moussakaen fik vi en græskinspireret salat, som kan ses på billedet nedenfor. Jeg fik desværre ikke taget et billede af portionsanretningen.

Men det hele smagte bare super godt :)


Ingredienser:
(2 pers.)

  • 1/2 stor aubergine
  • 2/3 kugle moccerella


  • 1 1/2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 frisk rød chili
  • 8 frisk champignoner
  • 1 stor gulerod
  • 1/2 dåse hakkede tomater
  • Olivenolie
  • Cayennepeber, Herbs de Provence, Salt og Peber


  • 6 store kartofler
  • 2 store gulerødder
  • 12 g smør
  • 1 lille smule mælk


Fremgangsmåde:
Skær den halve aubergine i 1/2 cm tynde skiver, og rist dem 2-3 minutter på hver side på en mande med olivenolie, salt og peber. Læg dem herefter til tørre på et stykke køkkenrulle.

Skræl kartofler og 2 gulerødder, og sæt det over og koge i 20 minutter i usaltet vand.

Vask panden af, og svits hakket løg, hvidløg og chili på panden i olivenolie. Kryder med cayennepeber, herbs de provence, salt og peber.

Skær champignonerne i skiver, og riv den sidste gulerod. Kom begge dele op i panden, når løget er begyndt at blive blankt. Lad champignon og gulerod svitse videre, indtil champignonerne begynder at blive bløde og brune.

Kom de hakkede tomater ned i panden, og lad det koge op, og derefter koge i ca. 10 minutter.

Find håndmikseren frem, og pisk de kogte kartofler og gulerødder med smør og mælk, så det bliver til en ensartet mos. Gulerødderne kan være lidt hårde, så det kan være, de lige skal moses med en gaffel.

Skær moccerellaen i tynde skiver.

Læg aubergineskiverne i bunden af et ildfast fad, og kom champignonblandingen over. Fordel kartoffelmosen henover, og læg til sidst moccerella-skiverne henover kartoffelmosen.

Stil moussakaen ind i midten af en forvarmet ovn ved 225 grader, og bag den i ca. 40 minutter.

Lad den køle lidt af, inden den serveres.

Salaten:

  • 1/2 agurk
  • 1 rød snack peber
  • 10 stk cherrytomater
  • 1/2 dl mandler
  • 1 dl solsikkerkerner
  • 1/2 kugle moccerella
  • 5-6 blade frisk basilikum
  • olivenolie
  • salt og peber


Fremgangsmåde:
Skær agurk, peberfrugt og cherrytomater i mundrette stykker.

Rist solsikkekerner og mandler på en pande i olivenolie og salt, indtil de begynder at blive gyldne.

Skær moccerellaen i tern, og vend disse tern i olivenolie, salt og peber.

Skær basilikumbladende i små strimler.

Anret salaten i rækkefølgen: agruk, peberfrugt, tomater, moccerella, mandler/solsikkekerne og basilikumblade.

Tips:
Der behøver ikke være gulerødder i kartoffelmosen. Det kom der bare lige, fordi jeg havde lyst til at prøve det.

Retter en virkelig varm, når den kommer ud af ovnen. Så pas på med den første bid, så tungen ikke brændes.

Husk at kartoffelmos vokser i maven, så spis dig ikke helt mæt. Det gjorde min kæreste, så han var fanget i sofaen resten af aftenen.


2 kommentarer:

  1. Uhh, det er en fristende variant, som jeg klart vil prøve :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...