tirsdag den 15. februar 2011

Vegetarlasagne m. aubergine


Jeg ved ikke helt, om man kan kalde denne ret for en lasagne, da der hverken er kød, lasagneplader eller bechamelsauce i. Men det er nu engang lasagne retten minder mest om. Den smager virkelig godt, og kan få enhver kødelsker til at glemme, at der ikke er kød i den. Spinaten og auberginen spiller bare rigtig godt sammen.

Jeg spiste denne ret sammen med min kæreste, og vi fik salat og flutes til retten. Salaten var en nem salat med pomelo og champignon, og flutet var fuldkornsspelt fultes.

Ingredienser:
(2 personer)

  • 1 mellemstor aubergine
  • 250 g frisk spinat (hele frosne blade kan også bruges)
  • 2/3 kugle moccerella



Tomatsauce:
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Origano  og Herbs de Provence
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:
Skær auberginen ud i 1 cm tykke skiver, læg dem på et stykke bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn  i 10 minutter ved 225 grader (til de er gyldne).

Skyld og damp spinaten til den lige falder sammen. Er det frossen spinat tøs den op i kogende vand.

Tomatsauce:
Hak chili, løg og hvidløg, og svits det i olivenolien.

Tilsæt de hakkede tomater og krydderierne. Lad saucen koge i ca 10 minutter. Smag til med salt og peber.


Anret spinat, auberginer og tomatsauce i et indfast fad. Opbyg retten som en lasagne, hvor aubergineskiverne fungerer som lasagneplader. Så først aubergineskiver, så spinat over, der dækkes med tomatsauce, herefter igen aubergineskiver og så videre.

Skær moccerellaen i tynde skiver og læg dem over retten.

Sæt retten i en forvarmet ovn og bag den i ca 35 - 40 minutter ved 200 grader (til osten er smeltet og gylden).

Tips:
Server med godt brød og en salat.

Retten kan blive veganer, hvis osten på toppen undlades.

5 kommentarer:

  1. Det ser i hvert fald utrolig lækket ud, skønne kombinationer :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Mange tak Birthe :)

    Det er virkelig min hofret den her - så jeg håber, at folk vil tage godt i mod den..

    SvarSlet
  3. Den ryger i hvert fald på min liste, så måske i næste uge :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  4. Hej Birthe..

    Det er jeg da bare super glad for at høre :)

    Lad mig høre, hvordan det går..

    Mvh Anita

    SvarSlet
  5. Jeg har prøvet ovenstående, som var virkelig lækker - også til madpakken dagen efter.. Måske kan du også hjælpe med en god opskrift på quinoa risotto? Jeg har fundet engelske opskrifter, men jeg savner en dansk opskrift (med danske måleenheder :)

    Jeg håber, du kan hjælpe!

    Bedste hilsner Lina

    SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...