søndag den 20. marts 2011

Bulgur i creme af Black Eye Bønner


Jeg er lige kommet hjem fra en skøn løbetur i Amager Strandpark. Solen skinner fra en skyfri himmel, og der er trængsel i Strandparken. 

Jeg har lavet et resume af løbeturen i tal:
  • 27 stk løbere
  • 25 stk cyklister
  • 15 stk hunde
  • 9 stk barnevogne
  • 3 stk kajak-roere
  • 2 stk på rulleskøjter
  • 1 stor strålende sol


Bulgur i creme af Black Eye Bønner
Jeg lavede denne ret i løbet af ugen, hvor jeg bare var mig selv. Opskriften er til 2 personer, da jeg lavede nok til, at jeg havde til to dage. Jeg har lavet en ny kategori, der hedder 'Nem hverdagsmad', som jeg vil putte denne ret i. Det var virkelig nemt og hurtigt at lave, og det er en smagfuld ret, der mætter rigtig meget.

Ingredienser:
(2 pers.)
  • 2 dl bulgur
  • 1 håndfuld broccoli i buketter
  • 150 g kogte Black Eye Bønner (se hvordan de koges her)
  • 1 stor håndfuld ruccola
  • 4 spsk hytteost (18%)
  • 2-3 spsk salat mayo/sandwich spread
  • 1/2 citron (saft og skal)
  • 6-7 blade frisk basilikum
  • 2-3 fed hvidløg
  • Salt, peber og kryddersalt


Fremgangsmåde:
Kog bulguren efter anvisningen på indpakningen. Skuld broccolien, og pluk den i små buketter, der kommes med i gryden, og tilberedes sammen med bulguren.


Skyld ruccola og basilikumblade. Kom Black Eye Bønner, ruccola, hytteost, mayo og basilikum i en foodprocesser/blender. Pres den halve citron deri, og riv skallen deri også. Riv eller pres hvidløget i ligeledes.


Blend ingredienserne til en jævn og fin creme, der smages til med salt, peber og kryddersalt. Bliver den for tyk, kan den gøres mere cremet ved at komme en smule mere mayo i.


Vend den varme bulgur i bønnecremen. Jeg brugte ca. halvdelen af cremen til de 2 dl bulgur, det kan reguleres efter smag.

Hertil lavede jeg en meget enkelt salat af ruccola og friske champignonger. Også havde jeg bagt et brød med sesam og hørfrø, som jeg vil blogge om snarest.

Velbekomme :)




4 kommentarer:

  1. Hej Anita
    Spændende ret - dejligt med nye input til, hvad vi kan finde på med de skønne bønner.
    Jeg har kogt en pose azukibønner i dag, som jeg glæder mig til at prøve i aften.
    Sejt, at du har kunnet føre statistik på løbeturen ... jeg ville have nok at gøre med at holde mig oprejst ;)
    Kh Hanne

    SvarSlet
  2. Hej Anita, det lyder dejligt, at der er så meget liv i strandparken - det må være foråret.
    Og din bulgur i bønnecreme lyder meget spændende, den må jeg prøve.
    God mandag til dig :)

    SvarSlet
  3. Hej Hanne :)

    Mange tak :)

    Jeg glæder mig til at se, hvad du laver med azukibønnerne. Jeg stod og kiggede på en pose pintobønner hos min lokale forhandler, hvad du prøvet dem?

    Jeg ved heller ikke, hvorfor jeg fandt på at tælle altid - men jeg tror, at det var fordi, at jeg synes, der var utrolig mange mennesker :)

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  4. Hej Madame :)

    Ja, der var utrolig mange mennesker dernede igår. Helt vildt mange faktisk!

    Tak, det smagte også rigtig godt :)

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...