lørdag den 19. marts 2011

Cupcakes m. jordbærskumJa, så er der cupcakes på bloggen igen :)

Min veninde skulle holde indflytterfest i hendes nye lejlighed i aftes, så som indflyttergave til hende, havde jeg bagt en stor omgang cupcakes til hende og hendes gæster. Hun blev heldigvis rigtig glad for dem.

Jeg havde ringet torsdag aften for at høre, om hun selv havde tænkt sig at bage noget. Det havde hun ikke, og jeg sagde ikke noget om mine cupcakes, da de skulle være en overraskelse. Men da jeg så kom over til hende igår, så havde hun selv bagt muffins. Hun havde fået idéen, da jeg ringede og spurgte, om hun havde tænkt sig at bage. Ups!

Men hun blev heldigvis glad for de cupcakes, som jeg havde bagt alligevel. Og begge slags kager gik som varmt brød til festen, så der var ikke nogen sure miner.


Cupcakes m. jordbærskum
Som forberedelse til disse cupcakes havde jeg lavet små blomster af fondant, som skulle bruges som pynt til kagerne. Jeg lavede 30 store og 30 små blomster af farverne lyserød, lyseblå og hvid (ufarvet). Jeg har lavet dem med de blomsterudstikkere, som jeg har købt hos Specialkøbmanden.

Jordbærskum:
Jordbærskummen blev super lækker - og den vil jeg varmt anbefale til alle at prøve. Opskriften har jeg fra Mette Blomsterbergs bog "Forelsket i det søde liv".

Ingredienser:
(ca 30 stk)
 • 4 blade husblas
 • 130 g frosne el. friske jordbær
 • 100 g sukker
 • 1 stang vanilje (kornene)
 • 3 spsk vand
 • 1/2 liter piskefløde
 • Evt lidt flormelis


Fremgangsmåde:
I en skål udblødes husblassen i 1 liter koldt vand i mindst 15 minutter.

Kom jordbær, sukker, vaniljekorn og vand i en gryde, og lad det koge op. Lad det simre, til vandet netop er fordampet. Skum af undervejs.

Blend jordbærmassen, og hæld den i en ren skål, hvor den afkøler til ca. 50 grader.

Husblassen vrides for vand og puttes direkte ned i den varme jordbærmasse, og der røres indtil husblassen er helt smeltet.

Piskefløde piskes let i en skål. 1/3 af den piskede fløde kommes ned i den nu ca 45 grader varme jordbærmasse, som pisket godt, men kun i kort tid.

Hæld nu straks jordbærblandingen over i den resterende piskede fløde, og vend den forsigtigt i. Smag eventuelt til med flormelis afhængigt af, hvor sure eller søde jordbærrene er.

Jordbærskummen kommes i en sprøjtepose med tyl, og sprøjtes op som et bjerg på de helt kolde kager. Stil dem i køleskabet til de skal serveres, så jordbærskummen kan stivne lidt.
Cupcakes:
Opskriften til kagedejen har jeg fra Miss Muffin, hvor hun har en opskrift på "Rikkes chokolademuffins". Jeg brugte denne opskrift, og der blev til 24 cupcakes ud af portionen. Men jeg synes faktisk ikke, at selve kagerne blev super gode.

Der var flere ting, der undrede mig ved opskriften. For det første skulle der ingen æg i dejen og for det andet, så er det utrolig lidt kakao og chokolade, der skal i dejen i forhold til resten af ingredienserne.

Så jeg vil faktisk ikke anbefale andre at bruge denne opskrift til chokoladecupcakes. I stedet vil jeg anbefale den opskrift, som jeg har skrevet her. Den kan jeg stå 100% indefor, at det bliver nogle gode smagfulde chokoladecupcakes.

Tips:
Vent med at pynte cupkagerne med fondant pynt til lige før, de skal serveres. Der sker en eller anden reaktion, når fondanten kommer på flødeblandingen, hvor fondanten nærmest 'smelter'.

Hvis man er lidt bange for at arbejde med husblads, så synes jeg, at man skal glemme det lidt. For følger men denne opskrift grundigt, så kan der nærmest ikke gå noget galt. Jeg synes i hvert fald, at det gik helt smertefrit.

Lidt billeder fra aftenen:
Da jeg skulle over til min veninde havde jeg pakket tingene, så jeg kunne pynte cupkagerne ovre hos hende. Jeg var nemlig bange for, at de ville blive ødelagt, hvis jeg pyntede dem hjemmefra. Så kagerne og sprøjteposen blev smidt i skuldertasken, og alle blomsterne blev pakket med i en lille æske sammen med nogle engangs-vaskekludde som beskyttelse.Festen hos min veninde var rigtig hyggelig. Der kom gæster fra hendes studie, fra hendes studiejob, fra hendes rejser. Og jeg selv kender hende fra HF. Hun havde lavet alle mulige små lækkerier til sine gæster. Der var chips og saltstænger, grønsagsstænger med dip, også havde hun lavet nogle wraps med tunfyld. Hun havde lavet fælles punch, som gæsterne kunne drikke frit fra. 


Også var der selvfølgelig masser af kager. Der var både de muffins, som hun havde bagt, hvor der både var æble- og chokolade muffins. Også var der de cupcakes, som jeg havde bagt og pyntet. Jeg har lige sat et billede af de færdige cupcakes ind, da de var færdige, pyntet og anrettet ovre hos min veninde.


13 kommentarer:

 1. Ej, hvor er du bare en totalt sød veninde :-)
  Det ville jeg virkelig blive glad for, hvis der var nogen, der havde bagt sådan nogle fine cupcakes til mig!
  Og kan godt lide at du er kritisk overfor de opskrifter du følger - og bringer rådet videre til os andre. Tak for det!
  Kh. Eva

  SvarSlet
 2. Hej Eva :)

  Tusinde tak - jeg bagte og pyntede gerne en omgang cupcakes til dig :)

  Jeg var faktisk meget i tvivl om, hvordan jeg skulle bringe det videre. MissMuffin er jo lidt af en levende legende herinde. Så der er jo ikke noget med hende at gøre. Det handler jo bare om min smag.

  De bedste hilsner fra
  Anita

  SvarSlet
 3. Nej, hvor er de bare flotte !
  Sikke en heldig veninde du har..
  :-)
  God Lørdag..

  SvarSlet
 4. Hej Det-lille-koekken :)

  Rigtig mange tak - til begge dele :)

  De bedste hilsner fra
  Anita

  SvarSlet
 5. Sikke en god idé at komme med cupcakes til din veninde -jeg synes at hjemmelavede gaver er det allerbedste! For nogle måneder siden var der en veninde, der gav mig et hjemmebagt rugbrød, en opskrift og en portion surdej. Lige siden har jeg bagt rugbrød selv :-)
  Ha' en rigtig god weekend!

  SvarSlet
 6. Hej Madame ;)

  Tusinde tak ;)

  Hvor er det en god idé med rugbrødet. Jeg ville ønske, at der var nogen, der gav mig et rugbrød, en surdej og en opskrift, så jeg kunne bage rugbrød selv :)

  De bedste hilsner fra
  Anita

  SvarSlet
 7. Hvor er de fine, sikke nogle smukke blomster :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 8. Hej Birthe :)

  Tusinde tak, jeg har også gjort mig umage med dem, kan du tro..

  Og som du kan se, så har jeg indviet bogen fra dig ;)

  De bedste hilsner
  Anita

  SvarSlet
 9. De ser rigtig indbydende ud - nu får jeg også lyst til cupcakes, og det går altså ikke sådan lige fra morgenstunden :-D

  SvarSlet
 10. Hej Piskeris :)

  Mange tak :)

  Du må da bare i køkkenet senere, og mikse nogle lækkerier sammen :)

  De bedste hilsner fra
  Anita

  SvarSlet
 11. Hej Anita.

  Hvor er det nogle flotte cupcakes du har lavet. Jeg er vild efter at afprøve din opskrift, men hvad pyntningen angår bliver jeg vist nødt til at oppe mig....det må have taget lang tid at lave, men med det resultat gør det vel ingenting.

  Hilsen fra Dorthe

  SvarSlet
 12. Hej Dorthe :)

  Dejligt at du giver dig til kende her på min profil :)

  Jamen jeg lavede fondant-pynten (blomsterne) en aften, mens tv'et kørte i baggrunden. Jordbærskummen lavede jeg på dagen, hvor kagerne skulle serveres. Men det tog faktisk ikke lang tid, synes jeg. Måske ca. 45 minutter.

  Og ja, der er utrolig stor tilfredsstillelse i at servere cupcakes, man selv synes er smukke :)

  De bedste hilsner fra
  Anita

  SvarSlet
 13. Mmm, de ser lækre ud ..
  Kan man lave skummet med andre bær en jordbær ?
  Fx. blåbær eller solbær ?

  :)

  SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...