tirsdag den 22. marts 2011

Gammeldags æblekage



Jeg har endnu engang haft de nye veninder på besøg. Denne gang havde jeg selvfølgelig bagt boller, også havde jeg lavet en omgang gammeldags æblelage til.

Dette indlæg er dedikeret til min Mor:
Da det er gammeldags æblekage, som min Mor laver den. Det er virkelig sådan en ting, jeg virkelig husker fra min barndom, at jeg elskede, når min Mor lavede gammeldags æblekage. Det kan godt være, at portionsanretningen ser lidt brun ud. Men det bliver revne æbler altså hurtigt - og det smager fuldstændig fantastisk alligevel.

Gammeldags æblekage
- som min Mor laver den
Jeg har pyntet kagen med sukkerhjerter af forskellige slags og i forskellige farver. I midten er der lidt lyserødt prinsessekrymmel, toppet med nogle perlehvide kugler.

Ingredienser:
(3 personer)
  • 3-4 søde æbler
  • 1/2 appelsin (saften)
  • 10-15 små makroner
  • 1 1/2 dl piskefløde


Fremgangsmåde:
Vask og riv æblerne. Knus makronerne i grove stykker med hænderne. Pisk fløden stiv. Og pres appelsinsaften ud over de revne æbler, og vend dem lidt rundt.

Find en skål i en passende størrelse frem (gerne klar, så man kan se lagene). Start med at lave et lag af makroner, kom derefter et lag af revne æbler. Igen et lag af makroner, og endnu et lag af revne æbler. 



Skålen toppes af med den piskede fløde, der bredes ud som det øverste lag.

Pynt efter egne ønsker. Og server straks.

Tips:
Er der ikke mulighed for at servere straks, så stil kagen i køleskabet til den skal serveres. De revne æbler bliver selvfølgelig brune hurtigt, men de smager altså ikke ringere af den grund.

Lagene med makron skal ikke være alt for tykke, for så bliver kagen simpelthen for sød.

Også er der sket det fantastiske, at der er en ny orkide, som er sprunget ud her i mit lille hjem. Det er så smukt :)


5 kommentarer:

  1. Hej Anita, det var en spændende variant af æblekage, som jeg ikke kender - skal helt sikkert prøves her!

    SvarSlet
  2. Hvor ser det lækkert ud, Anita.
    Mmhmm, æblekage er altså en god ting ;-)
    - Og by the way: Super fedt design, du har fået på bloggen. Totalt thumps up *S*
    Kh. Eva

    SvarSlet
  3. Hej Madame :)

    Nogen gang, så er det bare sådan, at 'less is more'. Denne er gengivet præcist, som min Mor altid lavede den, da jeg var barn. Og den smager bare helt fantastisk :)

    God fornøjelse.

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  4. Hej Eva :)

    Dejligt at have dig tilbage :)

    Tak, og man føler sig jo heller ikke helt så usund, når det er frisk æble, man sidder og spiser :)

    Mange tak. Jeg er glad for, at du godt kan lide det. Jeg havde bare brug for at få mine egne billeder på, og vise mere, hvad bloggen indeholder.

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  5. man vil sikker kunne undgå at æblerne bliver bruve, ved ar presse lidt citron på dem....
    Det er lidt forkert at kanlde den en Gammeldags æblekage, for det er det ikke heeelt. Men lækker ser den ud :)

    SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...