mandag den 14. marts 2011

Grønsagsgratin m. 2 slags ost


Min kæreste skulle komme på besøg, og jeg havde købt noget hytteost, som jeg gerne ville eksperimentere lidt med. Desuden havde jeg nogle rester liggende, som jeg også gerne ville have brugt - i tråd med tanken om "Stop spild af mad".

Det blev så til denne ret. Grønsagsgratin med 2 slags ost, hertil en frisk salat med kartoffel og hjemmelavede brødcroutoner, og et friskbagt durumflutes.

Her er lige et billede af aftenens salat..


Det var en dejlig middag, og der var også mad nok til, at jeg kunne spise mig mæt i resterne næste dag. Min kæreste kunne heldigvis også godt lide det, selvom han havde advaret mig, at han ikke kan lide hytteost.

Ingredienser:
(2 pers.)
  • 2 store gulerødder
  • 1 stor håndfuld broccoli
  • 1 stor håndfuld kogte kartofler
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 2 dl grønsagsbouillon 
  • 100 g hytteost
  • 1/2 kugle moccarella
  • Spidskommen og gurkemeje 
  • Olivenolie
  • Salt og peber


Salat:
  • 6 friske champignoner
  • 1 håndfuld kogte kartofler
  • 5-6 cherrytomater
  • 1/4 pakke sukkerærter
  • 1/2 kugle moccarella
  • 5-6 blade frisk basilikum
  • 1 håndfuld hjemmelavede brødcroutoner
  • Olivenolie
  • Salt og peber


Fremgangsmåde:
Kom æg, grønsagsbouillon og hytteost i en skål, og pisk det grundigt sammen.

Skræl og riv gulerødderne. Skyld og skær broccolien i små bukketter. Skræl og hak løg og hvidløg.

Olivenolie varmes op på en pande, løg og hvidløg svitses på panden. Når løget er gyldent kommes gulerødder og broccoli på panden, og det svitses på panden i ca. 5-7 minutter.

Moccarellaen hakkes i meget meget små stykker.

De svitsede grønsagerne kommes i et ildfast fad sammen med de kogte kartofler, og æggeblandingen fordeles ud over grønsagerne. Moccarellaen kommes ved, og det hele løftes og blandes sammen.

Bag retten i midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45-60 minutter - indtil retten er fast.

Grønsagerne til salaten skylles og skæres i mundrette stykker. Moccarellaen skæres i tern og vendes i salt, peber og olivenolie. Til sidst pyntes salaten med de hjemmelavede brødcroutoner.

Tips:
Spis retten med godt hjemmelavet brød til. Jeg havde bagt durumflutes, hvor opskriften kan ses ved at klikke her.

Denne ret minder lidt om en tærte, bare uden tærtebunden. Det er en enkelt ret, som er nem at lave. Det var lidt et eksperiment. Men det blev så godt, at det helt sikkert skal laves igen :)

Billeder fra madlavningen:

Løg, hvidløg, gulerødder og broccoli svitses på panden..

Moccarellaen kommes i det ildfaste fad til grønsagerne og æggeblandingen..

Den færdige grønsagsgratin, da den kom ud af ovnen (beklager, det er uskarpt)..

Brødet, som vi fik til (opskrift her)..






6 kommentarer:

  1. Uhmm, det ser godt ud - og god måde at bruge rester på :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Anita, det ser vel nok lækkert ud! Det skal helt klart prøves her hos os. Vi forsøger også at bruge alle rester, og jeg kalder det for sjov for 'rullende menu' :-)

    SvarSlet
  3. Eeeej, hvor ser det hele bare smadderlækkert ud, Anita! Er MONSTER sulten, så det er et meget farligt tidspunkt at tjekke lækre blogs på ;-)
    God inspiration med grøntsagstærten. Det vil jeg prøve :-)

    SvarSlet
  4. Hej Birthe :)

    Mange tak - Ja, det er så rart at få resterne brugt :)

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  5. Hej Madame :)

    Mange tak :)

    Det vil glæder mig, hvis du vil prøve retten en dag. Det er et godt navn til det "rullende menu" :)

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  6. Hej Eva :)

    Mange tak :)

    Jeg ved ikke lige, hvad klokken er hos dig, men hvis du er monster sulten, så må du vist hellere tage noget at spise :D

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...