torsdag den 3. marts 2011

Nem pastaret m. champignoner



I tirsdags så jeg Go'morgen Danmark, hvor der var et tema, der hed "Brug hvad du har i køleskabet". Det blev jeg meget inspireret af, så da det blev aftensmad gik jeg ud i køkkenet og kiggede i køleskabet. Det blev så til denne lille pastaret, og en lækker grøn salat til.

Det kan godt være, at det ser en smule brunt ud, men det smagte virkelig fantastisk :)

Ingredienser:
(2 pers.)

  • 200 g økologisk fuldkornspasta
  • 3 fed hvidløg
  • 2 små løg
  • 7 stk. friske champignoner
  • 2/3 dåse flåede tomater
  • 1-2 dl piskefløde
  • 4 spsk Olivenolie
  • Cayennepeber, salt og peber

Salaten:

  • 1/2 agurk
  • 5 friske champignoner
  • 1/2 advocado
  • 2 mellem gulerødder
  • 6 cherrytomater
  • 1/2 pakke sukkerærter
  • 1/2 kugle moccarella
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1/2 dl mandler
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt og peber


Fremgangsmåde:
Pastaen koges efter anvisningen på indpakningen.

Løg og hvidløg skrælles og skæres i mindre stykker. Begge svitses på en pande i olivenolien til løgene begynder at blive gyldne.

Champignonerne skylles og skæres i mindre skiver. De kommes også op i panden, og svitser sammen med løgene.



Inden champignonerne bliver brune kommes de flåede tomater i panden. Lad retten koge op.

Når det har kogt et par minutter kommes fløden i. Lad det koge op, og lad retten kogen ca. 10 minutter. Der smages til med salt, peber og cayennepeber.

Kom den kogte pasta i panden, og vend det rundt i saucen i et par minutter.

Serveres med det samme.

Salaten: 
Varm 2 spsk olivenolie op på en pande. Rist solsikkekerner og mandler til de er gyldenbrune. Lad solsikkekernerne og mandlerne køle af på et stykke køkkenrulle.

Vask agurk, cherrytomater, sukkerærter og champignoner, og skær dem i mundrette stykker.

Skræl gulerødderne og advocadoen, og skær dem i mundrette stykker.

Skær moccarellaen i små tern. Krydr disse tern med salt og peber, og vend dem rundt i 1 spsk olivenolie.

Anret salaten efter egen æstetiske overbevisning.

Min rækkefølge er: agurk, champignon, gulerødder, advocado, cherrytomater, sukkerærter og moccarella - også pyntet med solsikker og mandler.


2 kommentarer:

  1. Hej Anita, det er en dejlig blog, du har, og jeg glæder mig til at følge lidt med herinde.

    SvarSlet
  2. Hej Madame.

    Mange tak :)

    Dejligt, at du har lyst til at følge lidt med. Det er jeg rigtig glad for.

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...