fredag den 15. april 2011

Andebryst i advocadosalat


I lørdags havde min kæreste og jeg hans forældre til spisning. Vi lavede tre rettes mad, hvor vi fik hjemmelavet sushi til forret (blogger om dette snarest), denne lækre salat til hovedret og Citron cupcakes m. lemon/mascarpone top til dessert. Det var en meget vellykket middag, og maden blev rost til skyerne.

Det er jo ikke meget kød, der er på min blog. Men jeg spiser altså en sjælden gang i mellem kød, jeg vil bare ikke selv købe det, og dermed støtte kødindustrien. Hvis du vil læse mere om, hvordan jeg forholder mig til kød, så kan du læse under afsnittet "Mad og mig".

Opskriften på denne skønne ret har jeg fra Louisa Lorang, der har blogget om retten på sin egen blog. Du kan se hendes udgave af retten her.

Giveaway (teaser)
Jeg vil i denne forbindelse lige løfte sløret for, at jeg har haft en lille snak med Louisa Lorang om, at hun vil signere en lille gave til min snart kommende giveaway. Så kunne du tænke dig en signeret udgave af Louisa Lorangs bog "Vild med vegetar", så meld dig som fast læser her på min blog og hold øje med min giveaway.

Andebryst i advocadosalat
Denne ret er ret simpel at lave, den var god som hovedret, da mange af tingene kunne forberedes, så der kun lige var anretning mellem retterne. Vi havde lavet dressingen dagen i forvejen, hakket salaten tidligere på dagen og tilberedt risen og andebrysterne en times tid før gæsterne kom. Risen holdt varm under låg, og andebrysterne stegt røde og holdt varme i sølvpapir, hvor de selv tilbereder videre til gennemstegt.

Ingredienser:
(5 pers)

 • 4 stk andebryster 
 • 3 dl jasminris


Salat:

 • 6 modne advokadoer
 • 4-6 hoveder hjertesalat
 • 3-4 håndfulde plukket mynte
 • 1 bundt forårsløg
 • 4 limefrugter (saften)


Dressing:

 • 4 1/2 spsk sesamfrø
 • 3 spsk flydende honning
 • 1 spsk tahin (Urtekram)
 • 6 spsk soya
 • 6 spsk limesaft
 • 4 spsk olivenolie


Fremgangsmåde:
Kog risene efter anvisningen på posen og steg andebrysterne. Jeg er ikke den stærkeste i kød, så jeg lader Bo Bech forklare, hvordan man steger andebryster.

Video fra Arla's hjemmeside

Lad risene stå under tæt låg til de skal bruges. Steg andebrysterne mindre end ønsket, og lad dem stege videre i sølvpapir indtil de skal serveres.

Dressingen kan laves dagen i forvejen. Rist sesamfrøene på en varm og tør pande i nogle minutter til de begynder at tage farve. Knus dem i en morter eller en coffee-grinder (jeg brugte coffee-grinder). Rør sesamfrøene sammen med honning, tahin, soya, limesaft og olie. Kom dressingen i en lufttæt beholder til den skal bruges.

Hjertesalat, mynte og forårsløg kan skylles og skæres i forvejen, og vente i køleskabet til det skal anrettes.

Hjertesalaten skylles og rives i mindre stykker. Mynten skylles, bladene rulles og skæres i små strimler. Og Forårsløgene skylles og hakkes i små ringe (brug også gerne så meget af det grønne, som du kan).

Advocado'erne skæres i skiver, lige når retten skal anrettes (for at undgå, at de bliver brune).

Når retten skal serveres anrettes tallerkenen med jasminris drysset med mynte og forårsløg. Hjertesalaten bredes ud, og skiver af advocado fordeles udover. Andebrysterne skæres i skiver, for også fordeles ud over salaten. Der drysses med mynte og forårsløg, og endelig dryppes dressingen ud over salat og skriver af andebryst.

Tips:
Denne salat kan sagtens anvendes som aftensmad til to personer. Så divideres alle ingredienser blot med tre.

Det er ikke sæson for andebryst pt.. Så det var faktisk ret svært at få fat i andebryster. De blev dog fundet i frossen tilstand i frysedisken hos Super Brugsen.

Dressingen er virkelig et hit. Og jeg kan forestille mig, at den passer rigtig godt i mange forskellige sammenhænge. I denne ret spillede den bare så godt samme med smagen af andebryst.

4 kommentarer:

 1. Jeg er allerede fast læser, men har vist ikke fået skrevet endnu? :) Anyway, det er en super fin blog du har. Lækkert mad!

  Tak for tippet til Louisa Lorang - vidste ikke hun havde en blog og så på blogspot endda :p
  Den vil jeg hygge mig lidt med nu.

  SvarSlet
 2. Hej Trisse :)

  Tak fordi at du er fast læser på min profil. Hvor er det dejligt, at du giver dig til kende. Det er jeg rigtig glad for :)

  Og tak for de søde ord om min blog.

  Jeps, Louisa Lorang har en dejlig blog med hendes 'offentlige' opskrifter, som er super lækre :)

  De bedste hilsner fra
  Anita

  SvarSlet
 3. Mh, ser virkelig lækkert ud Anita. Både andebryst og advokado er nogle af mine yndlings ingredienser :)

  /Lise

  SvarSlet
 4. Hej Lise B :)

  Dejligt at have dig tilbage i DK. Jeg skal faktisk til Aalborg og mødes med gamle venner i morgen :)

  Tak for de søde ord :) Du skal altså prøve at lave den dressing til andebryst, de passer virkelig godt sammen..

  De bedste hilsner fra
  Anita

  SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...