onsdag den 13. april 2011

Citron cupcakes m. lemon/mascarpone top



I lørdags var der lagt op til den helt store middag. Min kæreste og jeg skulle have hans forældre på besøg, og vi skulle lave mad til dem. Jeg starter bagfra med desserten, hvor vi fik disse skønne cupcakes. De fik virkelig meget ros, og de gik som varmt brød - bogstavelig talt. 

Cremen er - efter min mening - skøn, fordi den ikke er så sød, som mange af de amerikanske opskrifter med smørcreme. Den er også nem, fordi den kan stå i stuetemperatur, uden at de fine swirls falder sammen. 

Opskriften på cremen har jeg fra Louisa Lorang, hvor hun en morgen lavede cupcakes i Go' Morgen Danmark. Opskriften på Citron cupcakes har jeg tidligere blogget om selv, men oprindeligt har jeg opskriften fra Camilla (Himmelske kager)


Citron/vanilje cupcakes
(11 stk)
  • 120 g smør (stuetemperatur)
  • 135 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 60 ml fingervarm mælk
  • 1 vaniljestang (kornene)
  • 1 citron (skallen)


Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 175 grader.

Pisk smør, æg, vaniljekorn og citronskal godt sammen.

Bland mel og bagepulver sammen. Sigt halvdelen af melblandingen i og bland godt. 

Tilsæt mælken og pisk det godt sammen. Tilsæt det sidste af melblandingen, og pisk til dejen er godt samlet og glat.

Fyld dejen 3/4 del op i 5-6 papirforme, der står i en metal muffinform. 

Bag kagerne i midten af ovnen i 20-25 minutter.

Kagerne afkøles fuldstændig inden de toppes med lemon/mascarpone creme.



Lemon/mascarpone creme:
(8 stk.)
  • 250 g mascarpone
  • 3-4 spsk Lemon Curd


Fremgangsmåde:
Kom mascarponen i en skål, og rør det sammen med Lemon Curd. Smag på det undervejs, der er nok Lemon Curd i, når det får en let smag af citron.

Kom cremen i en sprøjtepose med en stor stjerne tyl, og gem den i køleskabet, indtil den skal bruges.

Tips:
Yderligere har jeg pyntet kagerne med små stjerner i forskellige farver, som jeg selv har lavet - se opskrift og fremgangsmåde her.

Jeg lavede både kagerne og cremen aftenen før. Det kan sagtens lade sig gøre. Kagerne trækker mere citronsmag ud i sig ved at stå natten over, og bliver - efter min smag - bedre af det. De skal stå ved stue temperatur. Cremen trækker også citronsmag ved at stå natten over. Kom et stykke film over tyllen, mens den ligger i køleskabet.

Lemon Curd er en slags Irsk citron syltetøj, som kan købes i Bilka og Irma, det står på hylde med syltetøj. Mascarpone kan købes i Føtex, Bilka, Brugsen og Irma, det står på hylde med creme fraiche.


10 kommentarer:

  1. Mmmhmmm!
    Hvor er de bare FINE (og så EEEELSKER jeg mascarpone!) :-) Du er virkelig blevet ferm til disse små cupcakes, Anita - totalt thumbs up herfra!
    Kh. Eva

    SvarSlet
  2. Hvor er de smukke!! :-)

    Jeg er vild med at se på cupcakes, men når det kommer til at spise dem, så synes jeg at der er for meget pynt på - men det er jo bare mig, som er lidt speciel....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  3. Sikke nogle fine cupcakes:-)
    Den frosting med mascarpone lyder superlækker så den må jeg vidst hellere afprøve:-)

    Hilsen

    Lene

    SvarSlet
  4. Hvor ser de dog flotte ud Anita - jeg snupper dem uden cremen ovenpaa - jeg er nok ogsaa lidt maerkelig ;O)

    Lise
    www.detskalsmageafnoget.blogspot.com

    SvarSlet
  5. Hej Eva :)

    Mange tak - Jeg er virkelig også vild med at lave dem :)

    Du skal prøve at lave cremen med mascarpone, den er SÅ god!

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  6. Hej Birthe :)

    Mange mange tusinde tak :)

    Jeg synes altså, at du skal prøve denne top. Den er helt anderledes, slet ikke lige så sød, som alle de amerikanske, hvor toppen nærmest kun er smør og sukker.

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  7. Hej Lene :)

    Tusinde tak :)

    Ja, prøv det - det er altså virkelig en lækker creme :)

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  8. Hej Lise :)

    Mange tak :)

    Det blev jo også en tre stykker uden top. Der var jo 11 kager, og kun creme til 8 stk. Så der var også mulighed for at prøve dem uden top.

    Men du må lige give toppen en chance - denne i hvert fald, den er så god!

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  9. Hej.
    Du har glemt at skrive hvornår sukkeret skal tilsættes, så da vi havde puttet det i formene kiggede vi opskriften igennem, og fandt ud af at vi ikke havde puttet sukkeret i..

    Ellers ser de super lækre ud, og vi glæder os til at sætte tænderne i dem! Selvom det tog længere tid end vi havde regnet med, da vi skulle tage det op igen;-)

    Hilsen Linnea, Casper og Laura:-)

    SvarSlet
  10. en rigtig god opskrift, men da jeg gerne synes de må smage meget mere af citron tilføjede jeg skallen fra 2 citroner samt fra 1 citron :) og de er blevet super gode.

    SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...