tirsdag den 5. april 2011

Lyserøde kærligheds-cupcakes



I søndags fik jeg lyst til at bage. 

Jeg havde tidligere på ugen fundet nogle røde hjerteformede silikone forme til cupcakes/muffins, som jeg simpelthen ikke kunne stå for. Jeg var nødt til at købe dem. Så jeg har gennem ugen gået og tænkt over, hvad jeg kunne lave med disse hjerteforme.

Det blev så til disse meget lyserøde kærligheds-cupcakes. Ja, hvad hjertet er fuldt af, som man siger :)

Opskriften på selve kagerne er fra min egen "Miss A's chokoladekage", og den lyserøde creme er Meringue Frosting, hvor jeg har opskriften fra Camilla (Himmelske kager). Yderligere er de pyntet med indfarvet fondant, lidt lyserødt krymmel og hjemmelavede sprinkels.


Miss A's chokolade cupcakes: 
(6 stk. store cupcakes)
  • 100 g Smør (stuetemperatur)
  • 113 g Sukker
  • 1 1/2 stk æg (delte)
  • 90 g Hvedemel
  • 17 g Kokosmel
  • 23 g Kakao
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 1 1/2 dl mælk


Fremgangsmåde:

Rør smør og sukker godt sammen til en jævn masse, og rør æggeblommerne i én af gangen. Bland vanilje, bagepulver og kakao i melet, og sigt det ned i smørblandingen. Bland kokosmel og mælk i dejen under piskning.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen til sidst.

Kom dejen i en sprøjtepose/frysepose, og fordel den i de seks smurte forme. Bag kagerne på en bageplade i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 25 - 30 minutter. 

Lad kagerne køle helt af inden de pyntes.



Meringue Frosting:
(Mere end rigeligt til 6 cupcakes)
  • 225 g sukker
  • 3 past. æggehvider
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • Lidt lyserød pastafarve


Fremgangsmåde:
OBS: Det er bedste at lave frostingen i en metal skål, den den skal varmes over vandbad.

Tag kornene ud af vaniljestangen, og bland dem godt sammen med en spsk af sukkeret, for at vaniljekornene fordeler sig i blandingen. 

Pisk alle ingredienserne godt sammen. Fyld en gryde med vand og bring det i kog. Gryden skal være stor nok til at rumme metalskålen, så den ikke hviler på bunden af gryden.

Når vandet koger stilles metalskålen i gryden og der røres rundt. Blandingen må ikke koge. Rør rundt indtil alt sukkeret er smeltet. Du kan evt. tjekke temperaturen, blanding skulle være færdig, når den når 70-75 C. Jeg tjekkede ikke temperatur, jeg kiggede bare på blandingen og holdt øje med, hvornår alt sukkeret var opløst og smeltet.

Pisk nu blandingen på fuld drøn med håndmikseren. Bliv ved med at piske til frostingen danner stive toppe, og får et blankt udseende. Det kan tage op til 12-15 minutter.

Ønsker du at farve blandingen, kan du komme pastafarve i blandingen, og piske videre.

Frostingen kommes i en sprøjtepose med en stor stjerne tyl, og lægges i køleskabet indtil den skal bruges. 

Tips:
Frostingen kan laves i forvejen, hvis den opbevares i køleskabet i sprøjteposen med film om tyllen.

Når frostingen er kommet på kagerne, så danner den en tynd skorpe, og er blød og cremet indeni. Gemmer man kagerne til næste dag, så bliver frostingen helt hård som kyskager. Så jeg vil anbefale, at de pyntes samme dag, som de skal spises.

Jeg har rullet lyserød fondant, og stikket ud med hjerte-udstikkere. Jeg har 'klistret' hjerterne fast med en god klat frosting. Så har jeg pyntet kanterne med frosting, jeg har prøvet at få det til at ligne små kyskager. Endelig har jeg pyntet nogle af dem ned lyserøde hjemmelavede sprinkels, og en lille smule lyserødt krymmel.

Min kæreste var vild med dem - selv om de er meget lyserøde. Han sagde, at det er meget imponerende, at jeg har fået så mange lyserøde nuancer til at passe sammen.



12 kommentarer:

  1. Hvor er de dog flotte - jeg er vildt imponeret! Små kunstværker, man næsten ikke nænner at spise. Men det er også et stort arbejde at lave dem, kan jeg forstå.
    Ha' en god aften, Anita!

    SvarSlet
  2. Han er søreme lidt kæk, ham kæresten ;-)
    Men godt at det lyserøde ikke afholdt ham fra at prøve dem - de ser også dejlig cremede og saftige ud :-)

    SvarSlet
  3. Uhm... de ser lækre ud, bliver helt lækker sulten.
    De må prøves en dag.
    Tak for opskriften...
    Knus Fra Susi

    SvarSlet
  4. Det er en skøn frosting. Dejligt at du kunne bruge den. Dine kager blev fine og godt at kæresten kunne "tåle" det lyserøde.

    SvarSlet
  5. Wooow, hvor er du vild, Anita!
    De er denondenlynemig smukke - og så ser de oven i købet super lækre ud. Good job!

    SvarSlet
  6. Nææh der var jo dine fine nye røde hjertemuffinsforme:) Dem kan jeg da godt forstå du ikke kunne stå for.

    Og kagerne Wauw:)

    SvarSlet
  7. Hej Madame :)

    Tak for dine rosende ord. Jeg synes ikke, at de tog vildt lang tid at lave. Jeg gik i gang ved kl 14.00 tiden og var færdig ved kl 16-17.00 tiden.

    Men når det smager godt, og andre nyder dem, så er det jo også arbejdet værd :)

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  8. Hej Piskeris :)

    Ja, han er jo et kreativt menneske :) Men det vigtigste er jo, at han kan lide dem - og det kunne han!

    Det var også gode. Men man skal ikke gemme dem til næste dag.

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  9. Hej Susi :)

    Dejligt at have dig om bord, og tak fordi du giver dig til kende. Det er altid rart at høre læsernes mening :)

    Mange tak for din ros. Og vend gerne tilbage, hvid du prøver at bage dem, og sig hvad du synes.

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  10. Hej Camilla :)

    Tak for din opskrift, og tak for din kommentar.

    Ja, det er lækkert, og sødere end sødt. Næste gang vil jeg prøve at kombinere det med noget syrligt, ligesom du har med Lemon Curd.

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  11. Hej Eva :)

    Dejligt at høre fra dig. Det er ikke så meget, man hører fra dig pt., måske fordi du er i DK :)

    Mange tak. Jeg er glad for at høre, at du finder dem fine :)

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  12. Hej Tante Grøn :)

    Nej, de var da ikke til at stå for. Jeg var meget spændt på, om siliconeformene kunne holde sig oprejst og holde dejen inden. Men det kunne de sagtens.

    Tak for dine rosende ord :)

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...