fredag den 20. maj 2011

Aarstiderne: Vegetarkassen uge 18 (2011)


I min begejstring over at have fået nyt arbejde købte jeg i sidste uge en kasse fra Aarstiderne.dk. Jeg valgte "Vegetarkassen", som jeg virkelig har ønsket mig i lang tid, men økonomien har ikke været til det pga. arbejdsløsheden.

Så det nye job blev fejret med min første kasse fra Aarstiderne. Og jeg må sige, at jeg blev meget positivt overrasket, da jeg modtog kassen. Den var virkelig proppet med lækre sager, portionerne er store, og jeg har stadig en masse tilbage, som jeg kan bruge i den kommende uges madlavning.

I dette indlæg vil jeg kort beskrive de retter, som jeg fik ud madvarerne i kassen - samt min vurdering af retterne. Alle retterne er beskrevet, som jeg lavede dem. Opskrifterne er lavet af Sanne Venlov og Louisa Lorang.

Dag 1
Quinoa-ret m. tofu, 
grøntsager og syltede cherrytomater
(2 pers + rester til 2 pers.)

  • 125 g quinoa
  • 1/2 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/2 aubergine
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stort rødløg
  • 250 g tofu
  • 1/2 bæger syltede cherrytomater
  • 2 spsk soya
  • Olivenolie, salt og peber

Kog quinoa'en efter anvisningen på indpakningen.

Skær squash, peberfrugt, aubergine, løg og hvidløg i mindre stykker, og skær tofu'en i tern. Kom olivenolie på en pande, og svits løg, hvidløg og tofu, krydr med salt og peber. Når løgene er blevet gyldne kommes resten af grøntsagerne og soyaen i, og retten steger ved svag varme i ca. 12 minutter.

Dræn vandet fra quinoa'en, og vend forsigtigt den varme quinoa med tofu-/grøntsagsblandingen. Smag retten til med salt og lidt af lagen fra tomaterne.

Hertil havde jeg lavet hjemmelavede nachos, som er 2 stk hvede tortillas, der er klippet i trekanter og stegt i kokosolie på en pande med salt og ved svag varme 1-2 minutter på hver side.

Retten anrettes med syltede tomater på toppen og masser af hjemmelavede nachos ved siden af.
(Gem halvdelen til dag 3).


Vurdering:
Virkelig lækker ret. Jeg giver den 4 ud af 5 hjerter. 

Alt for meget med i kassen, jeg har kun lavet en halv portionen i forhold til anvisningen. Men det er jo bare positivt - for det betyder jo bare mere med at eksperimentere med en anden dag. Der var ikke så meget smag i tofu'en, måske skulle den lige marineres i soya dagen i forvejen.

Dag 2
Salat m. nye kartofler, 
ærter, asparges og løvstikke
(1 pers.)

  • 1/4 kg nye kartofler
  • 1 lille håndfuld løvstikkeblade
  • 1/2 bakke ærter
  • 1/2 bundt asparges
  • 1/3 salathoved
  • 1/2 citron (saften)
  • 3 spsk flydende honning
  • Olivenolie, salt og peber


Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand sammen med halvdelen af løvstikkebladende i ca. 10-12 minutter. Sluk og lad den trække færdig i vandet.

Skær den skyllede salat i mindre stykker. Hak resten af løvstikkebladene groft, bælg ærterne og skær asparges i 2 cm stykker (kasser den træede ende). Lav en dressing af citronsaft, honning, salt, peber og 3 spsk olivenolie.

Vend salat, hakket løvstikke, varme kartofler, asparges og ærter med dressingen. Server straks.

Vurdering:
Skøn sommersalat, virkelig lækkert med nye kartofler - Jeg giver den 4 ud af 5 hjerter.

Det giver virkelig en god smag til kartoflerne at blive kogt med løvstikke - og løvstikke giver også virkelig en god smag til salaten. I dressingen fandt jeg selv på ca. halvdelen - men det gjorde den kun endnu mere lækker. Igen brugte jeg kun halvdelen af alle ingrediensene. Det her er helt sikkert en salat, som jeg vil lave igen.

Dag 3
Boghvede pandekager 
m. quinoa-fyld og kartoffel/løvstikke salat
(2 pers)

  • 3 stk. boghvede pandekager
  • 1/2 bæger gedeost i olie
  • 1 portion rester fra dag 1
  • 1 portion salat magen til dag 2


Fyld hver pandekage med 1/3 af resterne fra quinoa-retten. Rul den sammen i et ildfast fad (brug evt. madpinde), og fordel gedeoster ud over de tre pandekager.

Gratiner pandekagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 30 minutter (eller indtil osten begynder at blive gyldent).

Lav en portion salat som beskrevet under dag 2. Server pandekagerne straks med salaten som tilbehør.

Vurdering:
Virkelig lækker ret, som var nem at lave. Jeg giver den 5 ud af 5 hjerter.

Jeg kunne lide salaten, og jeg kunne lide quinoa-retten, så at kombinere de to retter var altså virkelig et hit. Min kæreste var også vild med retten. Det var skønt, at den var nem at lave, da det jo bare er rester, som skal kommes i pandekager. Og quinoa-retten er faktisk meget mere smagfuld på anden dagen.

Dag 4
Boghvede pandekager 
m. pintobønner, palmekål og gedeost
(2 pers)

  • 150 g pintobønner (udblødt i 12 timer)
  • 1/2 bundt løvstikke
  • 1/3 friskt hvidløg (bunden og toppen)
  • 1/2 rød chili
  • 1/2 pose palmekål
  • 3 boghvede pandekager
  • 1/2 bæger gedeost i olie
  • Olivenolie, salt og peber


Pluk løvstikkene (blade og stilke for sig), og bind stilkene sammen med lidt kødsnor. Kog de udblødte bønner med løvstikke-stilke, hvidløgsbunden, salt, peber og halvdelen af chilien i ca. 35 minutter (eller hvad der er anvist på indpakningen. Dræn vandet fra men gem det.

Blend bønnerne med 3 spsk olivenolie, lidt af kogevandet og resten af chilien. Smag til med hvidløg, salt og peber.

Hak hvidløgstoppen og snit palmekålen groft og sauter begge i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.

Fyld pandekagerne med 1/3 af bønnemosen og palmekålen, og rul den sammen (brug evt. madpinde). Læg dem i et ildfast fad, og top dem med gedeost.

Gratiner pandekagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 30 minutter (eller indtil osten begynder at blive gyldent).

Server straks - evt med en let salat.

Vurdering:
Grundlæggende godt koncept, men jeg var ikke vild med palmekålen. Jeg giver den 2 ud af 5 stjerner.

Retten var ret kompliceret, og tog længere at lave end angivet på opskriften. Desuden kom jeg ret mange ekstra ingredienser i bønnemosen, inden den kom til at smage af noget. Desuden var jeg overhovedet ikke vild med palmekålen, den var sej og irriterende at spise - havde jeg vidste, hvordan det smagte, havde jeg undladt det i retten. Retten smagte dog ganske udemærket, men var ikke noget særligt.

8 kommentarer:

  1. Ah - det var måltidsløsningen, du købte. Den har jeg ikke prøvet, men det ser virkelig indbydende ud :-)

    Jeg havde en dårlig oplevelse med deres kundeservice sidste år og lagde den på is, men jeg endte med at købe derfra igen her i sidste måned, fordi de igen havde meget lækre stenbiderrogn - og nu har jeg også købt en grøntkasse samt et par kilo blåmuslinger til i morgen. Det er altså rart at kunne gøre det ind imellem i stedet for at slæbe varer hjem fra supermarkedet :-)

    SvarSlet
  2. Det yder som rigtig gode retter/salater; men der skal godt nok spises meget protein ved siden af, for at få kroppens behov dækket. Ellers tærer kroppen af muskelproteinerne.
    mvh
    Eva

    SvarSlet
  3. Hej Eva (Anonym)

    Der er jo både tofu, ærter og ost i retterne, alle tre ting er jo rige på proteiner. Jeg har ikke lyst til at komme ud i den vilde protein-diskusion. Men der er jo muligt at få dækket behovet gennem andet end kød.

    Jeg synes, at Vegetarkassen fra Aarstiderne er gode til at komme proteinholdige varer med i kassen, så man får måltider med proteinindhold hver dag.

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  4. Hej Tante Grøn :)

    Mange tak :)

    Jeg må også sige, at jeg syntes, at det var en stor succes.

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  5. Hej Anita, det lyder bare så lækkert, hvad du har lavet af retter ud fra din kasse fra Aarstiderne! Tak fordi du deler de spændende opskrifter med os herude.

    SvarSlet
  6. Hej Piskeris :)

    Så dukkede din besked pludselig op igen - mystisk! Men så kan jeg da passende svare på den nu :)

    Jeg har fået et arbejde, hvor jeg får alt undtagen aftensmad - så jeg fandt det bare super smart med måltidskasserne, for så er jeg jo nærmest fri for at handle i løbet af ugen.

    Og jeg har nu været meget tilfreds med kundeservice. Så måske du bare lige har været uheldig. Men jeg glæder mig da til at se, om du får noget spændende ud af din kasse :)

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet
  7. Hej Madame :)

    Mange mange tak :)

    Jeg er glad for at høre, at det stadig er interessant, selv om det ikke lige er opskrifter, som jeg selv har fundet på.

    De bedste hilsner fra
    Anita

    SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...