onsdag den 11. maj 2011

Appelsin cupcakes m. appelsin/mascarpone frostingSom jeg har skrevet om tidligere, så havde jeg de nye veninder på besøg i fredags, hvor jeg bagte Bager Birgers Boller, som jeg bloggede om igår. Yderligere havde jeg bagt en omgang cupcakes, hvor temaet helt klart var appelsin.

Jeg fandt en opskrift på appelsin cupcakes hos Fies Mad, hvor forholdende mellem ingredienserne så fornuftige ud. Så den prøvede jeg. Jeg ledte efter en opskrift på frosting med mascarpone og appelsin, men fandt ingen, der faldt i min smag. Så jeg måtte selv i gang med at eksperimentere. Mit udgangspunkt var noget a la appelsin-culis også rørt op med hjemmelavet mascarpone.

Appelsin cupcakes m. appelsin/mascarpone frosting
Det er en rigtig frisk og lækker kage, skøn og sommer-agtig. Jeg kan varmt anbefale selve kagen. Men i forhold til frostingen, så vil jeg en anden gang skære fileter af appelsinkødet, inden det opvarmes, da smagen blev en smule bitter. Men de kunne nu sagtens spises alligevel. Jeg har skrevet opskriften her, hvor appelsinen er skåret i fileter.

Appelsin cupcakes:
(ca. 8 stk)

 • 40 g blødt smør
 • 150 g sukker
 • 125 g hvedemel
 • 1 æg
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1/2 dl appelsinsaft 
 • 1 dl mælk
 • Skallen fra 1/2 øko appelsin


Fremgangsmåde.
Smør, mel, appelsinskal, bagepulver, vanilie og sukker røres sammen i en skål.

Ægget tilsættes, og der piskes grundigt.

Mælk og appelsinsaft hældes i, og der piskes til dejen er fin og blød.

Dejen kommes i en sprøjtepose, og fordeles i 7-8 muffinforme. De bages i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 25 minutter. De skal bages i en metalmuffinform, ellers flyder de ud inde i ovnen.

Lad kagerne afkøle helt, inden de pyntes.

Appelsin/mascarpone frosting:
(ca 8 cupcakes)

 • 250 g hjemmelavet mascarpone
 • 1/2 øko appelsin (skal og frugtkød)
 • 1/2 vaniljestang (korn og stang)
 • 100 g sukker
 • 1/2 dl vand
 • Lidt pastafarve til at give den gul-orange farve


Fremgangsmåde:
Riv skallen fra appelsinen ned i en gryde. Skær appelsinen i fileter, og kom fileterne op i gryden. Kom også vandet op i gryden.

Tag 1 spsk af sukkeret og vend sammen med kornene fra vaniljestangen. Kom vaniljesukkeret op i gryden, sammen med resten af sukkeret og den tomme vaniljestang.

Lad det hele koget op, og skum af. Lad blandingen koge ved svag varme indtil alt vandet er fordampet (ca 15-30 minutter).

Når appelsin-culisen er kogt færdig tages vaniljestangen op af blandingen. Appelsin-culisen blendes den grundigt, og vendes igennem en sigte.

Lad appelsin-culisen køle af i køleskabet.

Når appelsin-culisen er helt kold, så røres den sammen med den hjemmelavede mascarpone. Rør godt igennem, så frostingen bliver let og luftig.

Rør evt. lidt pastafarve i, hvis du ønsker farven mere gul eller orange.

Tips:
Jeg har pyntet mine cupcakes med små stykker af frisk øko appelsin. Da jeg syntes, at det var oplagt til denne appelsindrøm.

Du er nødt til at bruge en ret stor tyl til denne frosting, da der kan være små stykker af appelsin tilbage i den. Er hullet i tyllen stort nok, så kan du sagtens lave smukke swirls alligevel.

Jeg lavede både kagerne og frostingen aftenen før, at de skulle bruges. Kagerne opbevarede jeg på køkkenbordet undet et hviskestykke, og frostingen opbevarede jeg i en sprøjtepose med tyl i køleskabet (med film om tyllen). Også pyntede jeg mine cupcakes om morgenen, inden veninderne skulle komme.

Som afslutning lige et billede af det dækkede bord.
Cupcakes på servietterne, og cupcakes på det nye stativ, som jeg har fået i fødselsdagsgave

9 kommentarer:

 1. Åh, dem er jeg altså lidt forelsket i - de er lige noget for mig, og så er de jo fint dekorerede :-)

  SvarSlet
 2. Hej Piskeris :)

  Mange tak for de søde ord :)

  Du må kaste dig ud i at bage dem en dag.

  De bedste hilsner fra
  Anita

  SvarSlet
 3. Uhh de ser også gode ud med mascarponefrosting og imponerende du laver det selv :-)

  SvarSlet
 4. Kære Anita,
  Det ser bare så smukt ud dit bord - og sikke nogle cupcakes.... mmmhmmm! Og så lyder det samtidig fantastisk hyggeligt :-)
  Kh. Eva

  SvarSlet
 5. Hej Piskeris :)

  Tak for den søde kommentar. Jeg er glad for at høre, at du godt kan lide dem. De er også let syrlige, og ikke lige så vildt søde som cupcakes ofte kan blive.

  De bedste hilsner fra
  Anita

  SvarSlet
 6. Hej Fie :)

  Tak for din kommentar, og mange tak for de søde ord.

  Jeg må jo også lige takke for opskriften. Det er altså nogle gode kager.

  De bedste hilsner fra
  Anita

  SvarSlet
 7. Hej Eva :)

  Tak, hvor er du sød.

  Du kan tro, at det var en utrolig hyggelig dag :)

  De bedste hilsner fra
  Anita

  SvarSlet
 8. Har du nogen erfaringer med at andre slags frugt/bær i mascaponefrosting?

  kunne man f.eks lave en hindbær-coulis og i stedet for appelsin coulisen?

  mvh
  Laura

  SvarSlet
 9. Hey
  har netop lavet disse cupcakes da jeg syntes de så helt fantastiske ud. Appelsinkagen bliver rigtig lækker - men der er noget galt med den opskrift på frostingen. Jeg kogte vandet fra coulisen, blendede, si, køleskab - og nu hvor jeg så skulle blande med mascarponen stod jeg så med en klump appelsin karamel der ikke rigtig vil integrere sig med mascarponen uanset hvor længe jeg piskede. så det er nærmere en mascarpone med små stykker appelsinkaramel i - og smagen af appelsin i frostingen er ikke særlig stærk. æv æv æv.

  SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...