Sommeren er over os, og for mig er dansk sommer lig med friske jordbær og koldskål. Igår kastede jeg mig for første gang ud i at lave hjemmelavet koldskål. Det gik faktisk meget godt, men næste gang vil jeg prøve at lave den mere sød i smagen.
Ingredienser:
(6 portioner)
- 6 past. æggeblommer
- 1 vaniljestang (kornene)
- 8 spsk rørsukker
- 1 l. ymer
- 1 l. kærnemælk
- 1 øko citron
Fremgangsmåde
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og vend dem med 1 spsk rørsukker til alle kornene er adskildt fra hinanden.
Kom æggeblommerne i en stor skål (mindst 5 l.) sammen med vaniljen og resten af sukkeret. Find håndmikseren frem og pisk indtil blandingen bliver lys og luftig.
Skær 5 skiver af citronen. Gem de 5 skiver og pres saften fra de to ender ned i æggeblandingen og pisk videre.
Når æggeblandingen er lys, luftig og ensarten pisked først ymeren i og dernæst kærnemælken. Pisk koldskålen grundigt igennem, og kom herefter de 5 skiver citron i og stil koldskålen i køles øvet i mindst 5 timer.
Server med det tilbehør, som du aller bedst kan lide ;) jeg brugte 100 g jordbær og 8 knuste kammerjunker til hver person.
God ide med jordbær. Koldskål er skønt nu om sommeren. Her er min opskrift på koldskål og hjemmelavede kammerjunker: http://www.madopskrifter.info/hjemmelavet-koldskal-og-kammerjunkere-pa-den-nemme-made/
SvarSlet