onsdag den 9. marts 2011

Kogning af Black Eye Bønner


Som jeg har nævnt tidligere, så stødte jeg i weekenden ind i en pose Black Eye Bønner, som jeg var nødt til at købe. Jeg fik lyst til at eksperimentere lidt med denne lidt sjældne ingrediens.

Når man køber Black Eye Bønnerne, så er de tørrede, små og hårde. Det betyder, at der er en del forarbejde, der skal gøres, inden bønnerne kan spises. I dette indlæg vil jeg beskrive den proces, som bønnerne skal igennem, før de kan spises.

Black Eye Bønnerne ser således ud, når man køber dem..Da jeg først skrev, at jeg ville til at eksperimentere med Black Eye Bønner i indlægget "Black Eye Bønner" skrev Hanne K fra Hanne K's verden en kommentar, hvor hun fortalte, at hun selv havde prøvet at lave Black Eye Bønner til salat (se hende indlæg ved at klikke her). Hun havde et råd fra Jamie Oliver, som går på, at man aldrig må koge bønner uden at komme en kartoffel og en tomat ned til bønnerne, når de koges.

Så jeg valgte at følge rådet fra Hanne K og Jamie Oliver.

Kogning af Black Eye Bønner:
(ca. 300 g kogte bønner)
 • 150 g tørrede Black Eye Bønner
 • 1 stort løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 cherrytomat
 • 1 kartoffel
 • Salt og peber
 • Vand


Fremgangsmåde:
Bønnerne skal stå i blød i 10 til 12 timer, inden de skal koges. Så start med at veje bønnerne af dagen inden de skal bruges. Kom dem i en beholder mig låg, og dæk dem med rigeligt med vand (de hæver til ca. dobbelt størrelse). Stil dem i køleskabet til næste dag.

Når bønnerne har trukket i 10-12 timer, så smides vandet væk. Bønnerne skylles og kommes i en gryde. Der kommes vand i gryden til det lige dækker.

Skræl løg, hvidløg og kartoffel. Del hvidløgene i to, del løget i fire og del kartoflen i to. Tomaten skylles og kommes hel ned i gryden. Det krydres med salt og peber.

Bønnerne skal koge op langsomt. Lad dem derfor koge op over middelvarme, skru ned på svag varme, når de koger. 

Læs på pakken, hvor lange bønnerne skal koge. Mine skulle have 35 minutter, så jeg startede med at smage på dem, da de havde kogt i 30 minutter. Men de angivede 35 minutter passede faktisk perfekt.

Når bønnerne er kogt, så fjernes kogevandet. Løg, hvidløg, tomat og kartoffel smides ud. Og bønnerne er klar til at blive spist :)

Tips:
Jeg synes faktisk at bønnerne smagte af kogte kartofler, så næste gang jeg skal koge en omgang, så vil jeg prøve at koge dem uden kartoffel. For jeg vil faktisk gerne vide, hvad de smager af i sig selv.

Men når det så er sagt, så smagte de super godt. Det er en virkelig herlig måde at få proteiner på.

Når bønnerne er kogt kan de spises varme i en gryderet, eller de kan køles ned og kommes i en salat. Har du kogt flere, end du skal bruge, så kan de fryses ned. De kan også kommes i en frysepose og gemmes nogle dage i køleskabet.

Nedenfor har jeg sat et billede ind af de færdigkogte Black Eye Bønner..4 kommentarer:

 1. Det var spændende at læse, Anita, og jeg ville aldrig være kommet på at koge bønner med en kartoffel i vandet - men det synes du altså heller ikke virkede efter hensigten. Smart at man kan fryse bønner, det har jeg faktisk ikke prøvet.

  SvarSlet
 2. Hej Madame :)

  Tak, det er jeg glad for at høre :)

  Nej, det var jo også et trick, jeg fandt hos Hanne K.

  Altså bønnerne smage jo godt, men de smagte af kogt kartoffel. Så jeg er bare nysgerrig efter, om de også vil gøre det, hvis de ikke er kogt sammen med en kartoffel.

  De bedste hilsner fra
  Anita

  SvarSlet
 3. Tusinde tak for støtten! Og nam nam det ser godt ud det her :-)))

  Kærlig hilsen,
  Selina

  SvarSlet
 4. Hej Selina :)

  Velkommen til :)

  Og det var da så lidt..

  De bedste hilsner fra
  Anita

  SvarSlet

Det vil glæde mig at høre, hvad du har på hjertet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...